Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Flash Point krijgt een legacy versie

Het welbekende brandweer spel Flash Point krijgt een legacy versie. Na populaire spellen als Ticket to Ride en Pandemic die een legacy variant hebben gekregen, was de kans groot dat ook andere bekende titels deze kant op zouden gaan.

De verhalende variant heet Flash Point: Legacy of Flame. Je begint als rookie brandweeman en werkt je op tot een ervaren veteraan. Elke keuze die je maakt, zal impact gaan hebben op je toekomstige speelsessies. Zoals je van een legacy spel gewend bent zijn er geheimen, gesealde enveloppen aanwezig en een handleiding die constant veranderd aan de hand van nieuwe speelmechanieken die je ontgrendeld. Dit keer heb je geen speelbord, maar zitten alle plattegronden verwerkt in een boekwerk a la Gloomhaven: Jaws of the Lion. Zo kan je snel aan de slag met een missie.

Flash Point kan erg uitdagend zijn (wij verloren direct ons eerste spel), daarom is het goed om te weten dat elke missie een gewone en expert variant bevat. Bij die laatste spelen veel meer elementen een rol zoals brandbare objecten en random setups van de kaartindeling. Zo kun je het spel naar jouw moeilijkheidsgraad aanpassen en heeft iedereen een uitdagende ervaring.

De campagne is vanaf nu live op Kickstarter. Grote kans dat deze ook in Dick's Starter Kick terug gaat komen, maar toch wilden we deze legacy variant alvast even extra uitlichten. Hebben jullie Flash Point wel eens gespeeld? En lijkt jullie deze variant wat? Of komen er teveel legacy spellen momenteel uit?

Geplaatst door Yorn op 12-03-2024 15:26
Aantal keer bekeken: 1322

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (563 reacties) op 12-03-2024 16:12
( PM )
Het is wel jammer om te zien dat Rob Daviau, niet er aan mee heeft gewerkt. Die man heeft tot nu de beste Legacy spellen (In mijn mening natuurlijk) op zijn naam staan door zijn contributie.

Aan de ene kant ben ik benieuwd, daar wij het Flashpoint wel een paar keer hebben gespeeld. Maar ik weet het niet, het voelt niet als iets waar ik een Legacy versie van zou willen.

Robinson Crusoe legacy daarin tegen :-),
"Je hebt het eerste spel verloren"
"Stop alle inhoud terug in de doos, steek de doos op een veilige plek in de brand. Speel nu Flashpoint legacy om het eiland te redden"
Door Zwaan (70 reacties) op 13-03-2024 09:28
( PM )
Ik wil hem sowieso! Maar twijfel nog of ik de Kickstarter back of toch wacht op retail.
Door PBJ85 (178 reacties) op 13-03-2024 09:57
( PM )
Legacy games hebben bij mij een enorme weerstand. Ik zie in de trailer dat er op kaarten een kras laag zit. kortom eenmaal open gekrast kan je het niet nogmaals spelen... en om reset packs te kopen vind ik ook zowat.... en daarbij moet je altijd wel met een vaste groep spelen. of solo...

oke het hele verhaal mag dan misschien wel een paar uur duren. En als je de prijs afzet tegen het aantal uur plezier ben je voordeliger dan een dagje Efteling...
Door AnpuAnubis (85 reacties) op 13-03-2024 23:38
( PM )
Quote:
Het is wel jammer om te zien dat Rob Daviau, niet er aan mee heeft gewerkt. Die man heeft tot nu de beste Legacy (In mijn mening natuurlijk) op zijn naam staan door zijn contributie."
Aangezien hij meer dan 1 legacy heeft gemaakt, ben ik wel benieuwd welke je hier bedoelt.
Heb tot nu toe alleen Machi Koro als legacy gespeeld.
Door Metroid_Dark_Sky (563 reacties) op 14-03-2024 08:33
( PM )
Quote:
[..]

Aangezien hij meer dan 1 legacy heeft gemaakt, ben ik wel benieuwd welke je hier bedoelt.
Heb tot nu toe alleen Machi Koro als legacy gespeeld.

Moest meervoudig zijn, zal het zo corigeren.
Maar zijn werk aan Risk Legacy, de Pandemic Legacy's, Betrayal Legacy, Ticket to Ride Legacy maakt de man bijna een legacy
Door Jvalks (14 reacties) op 21-03-2024 07:15
( PM )
Voor mij zo wie zo geen legacy games. Het permanent aanpassen van een bordspel gaat er bij mij gewoon niet in.