Qwixx: Het Duel
Een tijdje terug bevonden mijn vriendin en ik ons op een weekendje weg in Duitsland zonder spelletje. We dachten allebei dat we wel even zonder konden maar het begon gelijk te jeuken. We hebben toen in een warenhuis, vlak voor sluitingstijd en geheel zonder voorkennis, een van onze beste aankopen ooit gedaan: Qwixx.
In Qwixx probeer je combinaties te maken met twee dobbelstenen teneinde je scoresheet zo efficient mogelijk in te vullen. Het is de ultieme combinatie van geluk en vaardigheid in een heel klein doosje en overal speelbaar. Daarnaast heeft het ook een aantal hele leuke uitbreidingen (score-blaadjes) en een "bijna net zo goed/misschien zelfs beter" broertje Qwinto.
Qwixx: Het Duel is een echter een geheel nieuwe stand-alone tweespeler variant op Qwixx, waarin je elkaar dwars probeert te zitten door posities op het scoreveld te blokkeren. Meer confrontatie dan normaal dus, ik ben benieuwd!
Sushi Go Party
Ook het tweede spel is een herimplementatie van een heel goed spel, maar dit keer voor meer spelers in plaats van minder. Sushi Go Party is een nieuwe versie van Sushi Go. Waar de laatste plek had voor maximaal vijf spelers kan er in Sushi Go Party met z’n achten gegeten worden.
Mocht je al geïnteresseerd zijn geweest in Sushi Go dan is Sushi Go Party de manier om in te stappen: Alle kaarten van Sushi Go zijn in deze nieuwe uitgave aanwezig. Daarnaast krijg je een speelbord en extra kaarten om het spel uit te breiden en kan het met z’n achten gespeeld worden.
Sushi Go is een drafting-game, een genre dat populair is gemaakt door 7 Wonders: je kiest een kaart om later te spelen en geeft de rest door aan je buur, stiekem hopend dat de andere kaarten die je graag wilde hebben weer bij je terug komen. Met een hoger spelersaantal verdwijnt dat aspect, dus ik ben benieuwd wat ze verzonnen hebben om daarvoor te compenseren.
Tao Long
And now for something completely different: Tao Long. In alle opzichten de tegenpool van Kingdom Death waar ik het twee weken terug over had: abstract, klein en goedkoop.
In Tao Long manipuleer je een draak die de draak van je tegenstander probeert te verslaan. De crux zit hem in het feit dat bord dat je gebruikt om jouw draak te besturen ook door je tegenstander wordt gebruikt. Jouw acties kunnen dus makkelijk ongedaan gemaakt worden, en je zult sluw moeten spelen om je tegenstander te slim af te zijn.
Het spel ziet er, niet onbelangrijk, erg mooi en, voor een abstract spel, heel thematisch uit. Het is EU friendly en voor €25 inclusief verzending ben je de trotse eigenaar. De komende twee dagen is er ook een early bird uitvoering beschikbaar voor hetzelfde geld die komt met een exclusieve vierspeler uitbreiding. Ik ben zeker geïnteresseerd maar twijfel gezien mijn overdaad aan tweespeler spellen nog een beetje, wat denken jullie?