Creëer je eigen weide
Er is ook een uitleg vrij gegeven rondom de manier van spelen:
Hoe Spring meadow werkt Ii meer detail: spelers trekken tegels van een centraal speelbord, vergelijkbaar met Cottage Garden, maar dit keer is het speelbord 5x5 weide tegels in plaats van 4x4 tegels. Je kiest de tegels uit de rij waar de wegwijzer. Leg de gekozen tegel op jouw eigen speelveld en verplaats vervolgens de wegwijzer. Probeer gaten dicht bij elkaar te plaatsen zodat je hier weer een bonustegel op mag plaatsen. Wanneer de wegwijzer uitkomt op een rij met slechts 1 weide tegel, dan wordt de score geteld. Om je score te bepalen, moet je het aantal compleet gevulde rijen op je speelveld tellen, beginnend onderaan en eindigend bij de eerste incomplete rij. (het lijkt wel echt Tetris dit keer) Die rij wordt ook nog meegeteld, maar alles daarboven wordt genegeerd. Die gene die twee scorerondes wint, wint het spel.
De uitgever Edition Spielwiese meld dat dit waarschijnlijk de meest strategische is van de trilogie. Zodra de bordspelwinkels het spel opgenomen hebben in hun assortiment, zullen we deze ook toe gaan voegen op Budgetspelen.
Kort kennismaking met de bordspellen van Uwe Rosenberg
Er zullen misschien veel beginnende Budgetspelers zijn die Uwe Rosenberg niet kennen, maar als je ooit het zeer vermakelijke tweespeler spel Patchwork, Cottage Garden, of het recent uitgekomen Indian Summer hebt gespeeld, dan ben je inmiddels al in aanraking gekomen met één van zijn spellen.
Waarin de spellen zich onderscheiden is het Tetris achtige puzzelwerk wat je voor de kiezen krijgt. Of het nu een dekentje is of een tuintje dat je zo efficient mogelijk in elkaar moet puzzelen, Uwe Rosenberg zijn titels hebben altijd een soort van ontspannen effect. Je frustreert elkaar haast nooit wanneer je tegen elkaar speelt, alleen als je misschien net een stukje voor de neus van iemand anders wegkaapt. Heb je nog niet eerder kennis gemaakt met de serie, dan is Patchwork niet duur voor € 13,50 ter introductie in de serie.
Bron: Boardgamegeek