Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

White Goblin Games blijft nieuwe spellen aankondigen

White Goblin Games bereidt zich al goed voor op de feestdagen en erna met, na de aankondigingen van Barcelona en Pina Coladice, maar liefst nog drie nieuwe aankondigingen.

Faraway
Ten eerste is daar het kaartspelletje Faraway wat met 2 tot 6 spelers te spelen is. Het originele aan Faraway is de manier van punten tellen.

Spelers spelen in 8 rondes, 8 kaarten van links naar rechts in een eigen speelgebied. De puntentelling aan het einde van het spel verloopt van rechts naar links, wat tijdens het spel veel denk- en planwerk vraagt. De punten bereken je kaart voor kaart en gaandeweg worden steeds meer van de eerder gespeelde kaarten, inclusief bonussen en hulpmiddelen als een soort engine builder, meegerekend. Ga jij mee op ontdekkingstocht naar het mysterieuze continent Alula?

De engelse variant van Faraway werd vorig jaar goed ontvangen met een 7,6 gemiddeld. De Nederlandse versie verschijnt op 13 september




Critter Kitchen
Alleen de doos al ziet er vermakelijk uit. In Critter Kitchen nemen restaurants het tegen elkaar op in verschillende wedstrijden terwijl ze ook een epische maaltijd plannen om indruk te maken op een wereldberoemde recensent. Je stuurt je chefs erop uit om de beste ingrediënten te verzamelen en de recensent ervan te overtuigen dat jij het beste restaurant van de stad runt. Van de makers van Flamecraft!

Ben je een fan van Overcooked of Flamecraft, dan is dit er sowieso eentje voor jou. We moeten nog wel even geduld hebben, want Critter Kitchen verschijnt ergens in 2025.




Gnome Hollow
En dan hebben we nog de kabouters die de collectie willen betreden.

In Gnome Hollow kruip je in de rol van een kabouterpaar en leg je paden aan door strategisch tegels te plaatsen, verzamel je paddestoelen en wilde bloemen en ontvang je bonussen voor volledige ronde paden. Degene die de meeste schatten verzamelt, wint.

Ook Gnome Hollow zal zich volgend jaar pas gaan laten zien.


Dat zijn heel wat nieuwe titels! Welke spreekt jou het meeste aan van de hier bovengenoemde nieuwe spellen?

Geplaatst door Yorn op 14-08-2024 09:39
Aantal keer bekeken: 1564

Reacties

Door Phaedros (424 reacties) op 14-08-2024 20:37
( PM )
Faraway stond al op mijn lijstje, maar die andere twee ga ik ook eens even in de gaten houden...
Door RoyalDaphne (5 reacties) op 15-08-2024 09:01
( PM )
White Goblin is goed bezig. Critter Kitchen gaan we wel halen.
Door Lucky Jack (808 reacties) op 15-08-2024 10:01
( PM )
Al veel gehoord over Faraway, dus die ga ik in de gaten houden. Flamecraft viel uiteindelijk toch wel wat tegen, dus ben benieuwd hoe Critter Kitchen het gaat doen.

Wel lekker bezig daar in Tweede Exloërmond!
Door Zwaan (79 reacties) op 16-08-2024 11:51
( PM )
Ik hoopte nog op Forbidden Jungle. Die komt in september wel in het Duits. Gezien het Verlaten Station niet zo'n succes was ben ik bang dat ze Forbidden Jungle overslaan.
Door NieksNut (53 reacties) op 16-08-2024 13:18
( PM )
Op BoardGameGeek staat bij Middle Ages/ Middeleeuwen, Clans and Glory/ Sluwe Schotten en Black Forest dat WGG deze gaat uitgeven.. is hier al iets van bekend?

Stuk voor stuk lijken het mij best interessante spellen om in de gaten te houden
Door Phaedros (424 reacties) op 17-08-2024 23:48
( PM )
Ze gaan maar door bij WGG: Ook Lumicora en Qwixx: X-Change (setje scoreblokken) zijn aangekondigd!