Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

El Dorado 2: The Golden Temples wordt eindelijk vertaald

Na maar liefst drie uitbreidingen, is het dan eindelijk zover. The Quest for El Dorado krijgt een losstaand vervolg in het Nederlands! Deze gaat El Dorado: Gouden Tempels heten. Hierin heb je El Dorado eindelijk bereikt en nu is het jouw taak om in de tempel zelf de drie juwelen te gaan verzamelen. Lukt dit jou als eerste én weet je de uitgang als eerste te bereiken, dan ben je de winnaar.

Dit lijkt een gloednieuw deel, maar oplettende Budgetspelers weten dat dit eigenlijk de vertaling is van The Quest for El Dorado 2: The Golden Temples. Het voordeel aan dit deel is dat er eindelijk weer gloednieuwe makkelijk, medium en moeilijke routesuggesties bij zullen gaan zitten. Die misten bij de laatste twee uitbreidingen. Ook speelt het spel iets anders. Dit keer race je niet naar het einde, maar ga je proberen de meest efficiente route naar drie locaties te maken, voor je weer terug naar de ingang gaat.



Vierde uitbreiding van de baan?
Nadeel is dat er vorig jaar nog werd gesproken van een vierde uitbreiding voor The Quest for El Dorado. Met de aankondiging van de vertaling van deel 2, zou het verwarrend worden als er nu nog een uitbreiding zou volgen voor het originele spel. De kans bestaat dat de verkopen van De Zoektocht naar El Dorado Uitbreiding 3: Draken, Schatten & Mysteries tegenvielen en er nu dus vooruit wordt gekeken naar een nieuw deel. En een standalone variant is straks gemakkelijker te verkopen.

Deel 2 had zijn nadelen, maar er is ook potentie
Wij hebben de Engelse versie al eens gespeeld van El Dorado 2. Deze is leuk om te spelen, maar wat we minder vonden is dat je elkaar minder kunt blokkeren. Ieder kiest nu ten slotte een eigen route om alle drie de juwelen te bemachtigen, je hoeft niet meer allemaal dezelfde route af te leggen. Soms kom je dan niemand tegen wat de spanning er wat afhaalt. Dat neemt niet weg dat we dit een supergoede zet vinden van 999 Games, met name omdat er dan mogelijk éindelijk ook volgend jaar uitbreidingen gaan uitkomen voor El Dorado 2! En daarmee zouden ze bovengenoemd minpunt misschien wel eens weg kunnen gaan werken. Wij zijn alvast benieuwd naar wat er komen gaat.

Voor nu moeten we nog even tot januari wachten, dat is het moment dat El Dorado 2 voor nu gepland staat.

https://i.postimg.cc/KjcStJp3/El-Dorado-Gouden-Tempels-sfeerfoto4.png

Geplaatst door Yorn op 22-08-2024 09:47
Aantal keer bekeken: 1666

Reacties

Door PBJ85 (233 reacties) op 22-08-2024 09:58
( PM )
mooie is wel dat de meeste spellen kasten deel 1 al hebben deze nu ook kunnen combineren met 2. Althans dat las ik op de site van 999.

Voor de mensen die deel 1 hebben en nog nieuwe routes zoeken. Op BGG staan 70(!) nieuwe routes. Sommige makkelijk sommige lastig en best lang! Word bij som,mige routes leuk gebruik gemaakt van de tegels. De routes zijn hier te vinden: 70 routes
Door Metroid_Dark_Sky (604 reacties) op 22-08-2024 10:40
( PM )
Ik geniet nog heel erg van deel 1 om het zo te zeggen, te samen met de eerste 2 uitbreidingen is dit een heel goed spel.

De tweede uitbreiding had misschien niet eens gehoeven, daarom heb ik ook de 3rde laten gaan (Vond deze niet veel toevoegen voor onze groep).

Maar ik weet niet gelijk of ik ED: De Gouden Tempels ga halen, de productie ziet er weer prachtig uit en de Prijs is best netjes met rond de 35 euro.

Ach, ons kennende komt deze ook wel in het assortiment bij ons.

Door Videostar (505 reacties) op 22-08-2024 18:44
( PM )
Kunnen de spellen als elkaars uitbreiding gebruikt worden?
Door PBJ85 (233 reacties) op 23-08-2024 08:11
( PM )
Quote:
Kunnen de spellen als elkaars uitbreiding gebruikt worden?

Op de site van 999 staat:

Varianten en uitbreidingen


Het is mogelijk om dit spel met “De Zoektocht naar El Dorado” te combineren. Het spel wordt dan aanzienlijk langer, maar je bent wel verzekerd van een episch avontuur. Mocht je hiervoor kiezen, dan kun je eventueel zelfs de uitbreidingen op “De Zoektocht naar El Dorado” eraan toevoegen. De spelregels hiervoor staan achterin de handleiding!
Door Jcuiper (6 reacties) op 25-08-2024 11:01
( PM )
Heb al tijden alleen deze variant van El Dorado. Erg leuk spel en nog steeds een spannende race. Er zitten nog steeds voldoende plekken in waar je elkaar kunt blokkeren en elke keer is het super spannend wie als eerste met de drie schatten de ingang weet te bereiken. Voelt heel anders dan het eerste deel door het pickup en deliver aspect, maar het mechanisme is hetzelfde. Het is nu ook mogelijk om een lange route te maken in combinatie met deel 1, zodat je eerst El Dorado moet bereiken om vervolgens de 3 schatten te stelen en als eerste zien weg te komen. Erg thematisch.
Door Fairplaybordspel (128 reacties) op 25-08-2024 19:59
( PM )
Wat vinden jullie de beste uitbreiding, of nog beter, rangschikking van uitbreidingen?
Door PBJ85 (233 reacties) op 26-08-2024 09:44
( PM )
Quote:
Wat vinden jullie de beste uitbreiding, of nog beter, rangschikking van uitbreidingen?

lees deze site eens: Welke Zoektocht naar El Dorado Uitbreiding kun je het beste kopen?