Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Ticket to Ride 20-jarig jubileum gevierd met luxe treinen

De Ticket to Ride franchise bestaat alweer bijna 20(!) jaar. Wat vliegt de tijd. Met deze leeftijd kan Ticket to Ride zelf naar al naar de hoge treinschool. Ikzelf zat 20 jaar geleden nog op de hogeschool wat dat aangaat

Days of Wonder viert deze mijlpaal met de release van exclusieve deluxe treinsets.  Elke set bevat 45 fijn gedetailleerde treinwagons, samen met 3 standaardstations (voor Ticket to Ride Europe) en een bijpassende scoretoken. Ook in de Ticket to Ride Europe 15th Anniversary box zaten al deluxe treintjes, maar deze zijn net weer even anders. We hoeven niet lang te wachten op het nieuwe vervoer, want ze verschijnen al in oktober. Ook zullen ze verkrijgbaar zijn op Essen Spiel. Zie hier voor meer informatie.


De rode wagon
De rode wagon is geïnspireerd op een speelgoedtreinset uit de jaren 80 en bevat een nostalgische ode aan oude Amerikaanse treinen. Er is ook een klein easter egg toegevoegd aan deze set met een verwijzing naar een van de designers' favoriete films.



De blauwe passagierswagon
De blauwe passagierswagon haalt herinneringen op van de luxe reizen door Europa heen, aan het begin van de 20e eeuw en doet denken aan de weelderige treinwagons met volledige slaapkamers, restauratiewagons en salons, die vaak in klassieke films worden afgebeeld. Met deze set kun je je eigen Trans Europa Express namaken.

De zwarte platte wagen met oplegger
Geïnspireerd door het ontwerp met twee kleine blauwe auto's in de Ticket to Ride Europe 15th Anniversary-editie, vervoert deze flatcar een oude semi-trailer truck. Dit model bevat een charmant eerbetoon aan de auteur van het spel met de naam van het verhuisbedrijf op de truck.


De groene kombuis

De groene kombuis vertegenwoordigt een moderner tijdperk, net voordat kombuis-wagons overbodig werden. Ze kozen voor een lichtere, aquagroene kleur om een ??verfrissende verandering te bieden van de traditionele groene tinten.

De gele kraantrein
De gele kraantrein was Days of Wonder's tweede ontwerpkeuze na de witte Melk Tanker-wagons. Dit ontwerp bevat een treinwagon met een opvallende vorm en een dunne kraan. Idealiter zou de kraan verplaatsbaar zijn, maar vanwege de kleine schaal kozen ze voor een stationair maar toch gedetailleerd model.

En de doosjes waarin ze zullen komen.
Welke is kleur jouw favoriet?

Geplaatst door Yorn op 23-08-2024 15:06
Aantal keer bekeken: 4084

Reacties

Door Videostar (505 reacties) op 23-08-2024 22:38
( PM )
Leuk, maar tegen welke prijs?
En zit er een tweede scoresteentje bij voor Japan?
Door Metroid_Dark_Sky (607 reacties) op 23-08-2024 22:49
( PM )
Let op! er is ook een 6e kleur, die exclusief is voor de Hobby Next Program van Asmodee

Deze is via sommige winkels af en toe te krijgen, maar het is echt zoeken als je het wilt soms.
Door Nin (2128 reacties) op 23-08-2024 23:31
( PM )
Op de doosjes zie ik de nummers 2 t/m 6, en op de exclusieve set staat nummer 7.

Na wat kort onderzoek ontdekte ik dat er in 2017 al een deluxe set is uitgebracht. Winkels kregen deze set om als prijs weg te geven bij evenementen. Deze heeft nummer 1 gekregen.
Door Videostar (505 reacties) op 25-08-2024 07:30
( PM )
Quote:
Let op! er is ook een 6e kleur, die exclusief is voor de Hobby Next Program van Asmodee

Deze is via sommige winkels af en toe te krijgen, maar het is echt zoeken als je het wilt soms.

Dat is een afknapper. Ik ken mezelf, moet alles compleet hebben.
Deze treinen laat ik aan mij voorbij rijden, dat scheelt frustraties.