Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

999 Games kondigt What the Fog aan + introductie

999 Games kondigt een gloednieuwe titel aan in de vorm van What the Fog?! In dit toegankelijke kaartspel bepaal  én voorspel je wat het weer gaat doen. Jij hebt tegelijkertijd controle over het weer, maar dat hebben je medespelers ook!

Hoe het enigszins werkt kunnen we al verklappen, want eerder dit jaar mochten we alvast het prototype van What the Fog?! uitproberen. Nu het spel is aangekondigd, kunnen we stiekem ook wat foto’s delen van het prototype. Let wel! Dit is dus het uitgeknipte prototype en niet het uiteindelijke product qua look en feel.

Hoe werkt What the Fog?!
In What the Fog?! Is het  jouw doel om te voorspellen hoeveel weersvoorspellingen je goed gaat hebben aan het einde van de ronde. Tjidens elke ronde leggen spelers omstebeurt weertegels op verschillende tableaus. Als je een symbool bedekt krijg je daarbij een speciale actie.


Tegelijkertijd hebben alle spelers een hand met kaarten waar ook verschillende weersomstandigheden staan afgebeeld, zoals bijvoorbeeld sneeuw, regen of de zon. Deze symboliseren hoeveel punten je krijgt voor elk weertype. Heb je bijvoorbeeld drie mistkaarten, dan krijg je per misttegel op een tableau drie punten. Heb je twee sneeuwkaarten, dan krijg je twee punten per sneeuwtegel op een tableau etc. Zo kan je  op tableaus winnen en verliezen.

Je verzamelt overwinningspunten door niet op alle tableaus te winnen, maar door precies te voorspellen op hoeveel tableaus je gaat winnen! En daar zit hem de uitdaging in. Op elk tableau kom je op een gegeven moment langs een actie dat je je zelf omhoog kan zetten op een track waarop je voorspelt hoeveel borden je wint. Hoeveel keer denk je dat je gaat winnen van je medespelers? Raad je het precies goed, dan krijg je bonuspunten. Raad je het niet goed, dan krijg je vaak minpunten.

En zo speelt What the Fog?! Let wel dat bovenstaande foto’s dus van een prototype zijn en niet visualiseren hoe de echte spelcomponenten er uitgaan zien. Maar we wilden je toch alvast laten zien hoe het speelt en hoe alles werkt.
Wil je What the Fog?! zelf proberen, dan is het goed om te weten dat deze wordt gelanceerd op het Spellenspektakel dat dit jaar 9 en 10 november plaatsvindt in Utrecht. Daar kan je zelf dit spannende spelletje aan de tand voelen!

Geplaatst door Yorn op 13-10-2024 12:27
Aantal keer bekeken: 1100

Reacties


Er is nog niet gereageerd.