Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 15 oktober 2024


Hoi allemaal,


Spiel zit er op. Het was een drukke eerste week van oktober, daarom was er vorige week geen Starter Kick. Maar nu ben ik weer terug met een nieuwe lijst van mooie campagnes om uit te kiezen. Sommige heb ik zelfs kunnen bekijken of spelen op Spiel. Zoiets helpt natuurlijk extra als ik een lijstje moet maken. Benieuwd naar de lijst van deze week? OK, hier is ie dan!

Valheim: The Board Game (link)

Uitgever: Mood Publishing
Designer: Ole Steiness
Artwork: Michael Koudal, Mats Minnhagen, Jacob Møller, Kira Rasmussen, Jonas Springborg
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 65,-
Eindigt op: 12 oktober 2024
Verwachte levering: oktober 2025

Valheim

Valheim is gebaseerd op het gelijknamige videospel. Jij vindt jezelf en tot drie medespelers gestrand op een eiland. Een groot kwaad heerst hier, maar jij bent ongewapend en onbeschermd. Je zult eerst onderdak, voedsel en beter kleding moeten regelen voordat je het kwaad kan bestrijden. Je zult het eiland moeten verkennen en allerlei vijanden moeten verslaan. Zo wordt je sterker en sterker, totdat je sterk genoeg bent voor het laatste gevecht en de eindbaas te verslaan.
Valheim is van dezelfde makers van Deep Rock Galactic en dat spel is snel uitgegroeid tot een top tien spel. Als de adaptatie naar bordspel net zo goed gaat als bij DRG, dan verwacht ik hele mooie dingen van Valheim. Ik heb op Spiel een snelle uitleg mogen ontvangen en het is een combinatie tussen een survival spel (denk aan Robinson Crusoe) en een boss battler (denk aan Dark Souls). Ik was wel overtuigd na de uitleg en raad Valheim daarom ook van harte aan.

Unmatched Adventures: Teenage Mutant Ninja Turtles (link)

Uitgever: Restoration Games
Designers: Noah Cohen, Rob Daviau, Jason Hager, Justin D. Jacobson, Jason Kemppainen, Justin Kemppainen, Brian Neff, Darren Reckner
Artwork: Oliver Barrett, Mihajlo Dimitrievski, Kevin Eastman, Kwanchai Moriya, Yuta Onoda, Brian Patterson, Heather Vaughan
Aantal spelers: 1 of 4 
Basis pledge level: € 74,-
Eindigt op: 22 oktober 2024
Verwachte levering: september 2025

Unmatched Adventures: Teenage Mutant Ninja Turtles

Unmatched Adventures is de coöperatieve variant van Unmatched. Je zult het samen tegen een eindbaas moeten opnemen. Waar Tales to Amaze nog characters uit het publieke domein had, bevat dit spel een IP (intellectual property), namelijk de Teenage Mutant Ninja Turtles. Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael nemen het op tegen Krang of Shredder. Elk personage heeft een eigen artiest die het artwork heeft gemaakt, waardoor ze allemaal echt een eigen karakter krijgen.
Ik heb op GenCon al het eerste artwork voor Unmatched Adventures: Teenage Mutant Ninja Turtles mogen zien (ook die van The Witcher). Het idee om verschillende tekenaars in te huren is gewaagd, maar ik vind het zelf goed werken. Ook ben ik heel blij dat ze niet de Nickelodeon versie van de Turtles hebben gedaan, die had ik toch minder aantrekkelijk gevonden. Aangezien ik alles van Unmatched spaar, mag je er vanuit gaan dat ik deze niet aan mij voorbij laat gaan.

Citizens of the Spark (link)

Uitgever: Thunderworks Games
Designer: Philip duBarry
Artwork: Diego Sá
Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 37,-
Eindigt op: 23 oktober 2024
Verwachte levering: juli 2025

Citizens of the Spark

In de wereld van Fera, waar antropomorfische dieren leven, is een profetie ontdekt. Een stad zal bloeien tot een groot capitool, terwijl de andere als sneeuw voor de zon verdwijnen. Jij bent een leider van een stad en jij wilt alles op alles zetten om te zorgen dat jouw stad degene is die bloeit. Daarom probeer je burgers naar jouw stad te lokken. Deze burgers hebben allerlei vaardigheden, maar hoe meer je van dezelfde burger hebt, des te krachtiger hun vaardigheid. Als je zo’n burger activeert, mogen andere spelers ook hun burger van hetzelfde type activeren. Ga je daarom voor verscheidenheid, zodat je altijd kan volgen, of voor specialisatie, zodat je beter bent in bepaalde dingen?
Citizens of the Spark is geen ingewikkeld spel, maar biedt genoeg uitdaging om het beste resultaat te halen. Als je de juiste burgers hebt, heb je altijd wel iets te doen tijdens de beurt van een ander. Maar heb je die vaardigheden wel nodig? Er zijn dus meerdere paden naar een overwinning mogelijk. Dat is een goede eigenschap voor een spel.

Restart (link)

Uitgever: Teetotum Game Studios
Designers: Vangelis Efthimiou, Antonios Yannopoulos
Artwork: Evan Scale
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 53,-
Eindigt op: 25 oktober 2024
Verwachte levering: december 2025

Restart

In Restart keer je terug in de tijd om de loop van de geschiedenis te veranderen. Beter gezegd, je probeert een virusuitbraak te voorkomen, voordat het gebeurt, door een geneesmiddel te ontdekken. Gedurende drie rondes probeer je, door slim je kaarten te spelen, gebeurtenissen uit de geschiedenis te veranderen. Als er genoeg veranderd is, eindigt de ronde. Punten verdien je door je gespeelde kaarten en hun waarde voor het maken van een geneesmiddel.
Tijdreizen is niet uniek en er zijn zeker een aantal goede spellen met dit thema, zoals Anachrony. Toch blijft het idee van tijdreizen leuk, omdat je acties gevolgen hebben voor de toekomst. Zo ook in Restart; keuzes die je in het verleden maakt, zullen effect hebben op de ‘toekomst’ in het spel. Je zult dus beide tijdslijnen in de gaten moeten houden en dat maakt Restart een leuk spel.

Above and Below: Haunted (link)

Uitgever: Red Raven Games
Designer: Ryan Laukat
Artwork: Ryan Laukat
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 56,23
Eindigt op: 28 oktober 2024
Verwachte levering: mei 2025

Above And Below: Haunted

Het is al bijna tien jaar geleden dat Above and Below uitkwam. Daarom komt Ryan Laukat met een nieuw spel in hetzelfde universum. Deze keer bouw je een stad in een behekst moerasgebied. Je zult lokale hulp moeten zoeken en de waterige grotten moeten bezoeken om meer te weten te komen van wat er allemaal speelt in het moeras.
Zelf heb ik Above and Below nooit gespeeld. Wel begrijp ik dat het spelmechanisme in latere spellen (Near and Far, Now or Never) verder ontwikkeld is en steeds beter geworden is. Hetzelfde verwacht ik ook van de nieuwe Above and Below. Na het spelen van Sleeping Gods en Distant Skies ben ik wel toe aan een nieuw avontuur.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie hadden verwacht? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 15-10-2024
Aantal keer bekeken: 345

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (616 reacties) op 15-10-2024 15:54
( PM )
Ik ging eerder nog eens kijken naar Unmatched TmnT om te zien of deze interessant was.

Maar de prijs met verschepen en VAT is gewoon te duur voor wat het is. Nee ik wacht wel tot de spullen gewoon in de winkel liggen.