Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Middeleeuwen wordt ook toegevoegd aan de WGG bibliotheek

White Goblin Games is het komende jaar klaar met spellen aankondigen, of ze gaan echt hun aantal releases flink opkrikken voor de komende tijd. In ieder geval mogen we er nog een titel aan toevoegen en dat is Middeleeuwen!

In Middeleeuwen ontwikkel je landgoederen door tegels te leggen en speciale effecten uit te voeren. Je kruipt in de huid van een leenheer met een landgoed en de toekomst ligt in jouw handen. Ontwikkel je landbouw met akkers en molens of word je een vrome kerkenbouwende heer? Misschien geef je juist de voorkeur aan feesten in weelderige paleizen of trek je ten strijde en rekruteer je vanuit je kazernes? Je kunt je land naar eigen inzicht ontwikkelen met behulp van de perceeltegels en proberen zo de welvarendste leenheer van het koninkrijk te worden.

Middeleeuwen is een nieuwe versie van Majesty, welke al een tijdje out of print is en voorheen uitgegeven werd door 999 Games. Het spel is volledig op de schop genomen en moet weer een hele nieuwe ervaring gaan bieden. Het enige nadeel is misschien de generieke saaie naam? Zie de video hieronder voor de verschillen tussen Majesty en Middeleeuwen.

Geplaatst door Yorn op 08-09-2024 11:29
Aantal keer bekeken: 938

Reacties

Door TimVerfbom (126 reacties) op 08-09-2024 20:44
( PM )
Inderdaad een slecht gekozen naam. Erg braaf / saai / generiek.
Door Lucky Jack (808 reacties) op 08-09-2024 22:49
( PM )
Wat een zielloze, inwisselbare naam. Aan de andere kant, je hebt ook Stenen Tijdperk.
Door PBJ85 (234 reacties) op 09-09-2024 07:43
( PM )
Spel is voor 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer 30 minuten per potje.

Door de tegels en de naam een Carcassonne feeling ook al ius het een compleet ander spel. Yokohama krijgt voor mij nog steeds de voorkeur qua nieuwe releases!
Door Videostar (505 reacties) op 11-09-2024 17:44
( PM )
Het nieuwe artwork is erg mooi. Ik ben wel benieuwd. Majesty wilde ik wel een keer spelen maar daar is het nooit van gekomen (ik ken niemand die het heeft). Omdat ik nog steeds Splendor-fan ben wil ik deze Marc André niet nogmaals missen.
Door Postius (62 reacties) op 12-09-2024 16:52
( PM )
Quote:
Inderdaad een slecht gekozen naam. Erg braaf / saai / generiek.

Ach past wel goed in de tijd. Geen interactie, alles deterministisch, en alleen maar point salads. Ik zou zeggen dat saai/generiek/braaf de mainstream is als ik kijk naar titels als wingspan, ark nova etc

Vind het artwork wel leuk gedaan alleen nogal een hoog photoshop filter over een willekeurige foto gehalte.